Weekendje Barcelona

Zoek hotels

Incheckdatum

Uitcheckdatum

Weekend Barcelona

Ga op ontdekking door de stad van Gaudi

Trek uw makkelijke schoenen aan en bezoek de Sagrada Família, bewonder de creaties van Gaudi en voel de La Rambla, het hart van Barcelona.

AanbiedersGeniet van een weekendje Barcelona

Een Weekendje Barcelona, de stad van Gaudi, is al jaren immens populair bij de Nederlandse vakantieganger en dat is niet voor niets! Barcelona is de op één na grootste stad van Spanje. Het is de hoofdstad van de autonome regio (Comunidad Autónoma) Cataloni, en ook van de provincie Barcelona. Barcelona ligt aan de Middellandse Zee en op 160 kilometer afstand van de Pyreneeën.

De stad wordt gekenmerkt door oud en nieuw. Het moderne deel bestaat uit symmetrische aangelegde "avenidas" en straten. Het oude Barrio Cotico, bestaat uit smalle slingerstraatjes met kleine gezellige kroegjes. Is winkelen een van uw favoriete hobby's? Dan bent u in Barcelona op het juiste adres. De winkelstraten hebben samen een totale lengte van wel vijf kilometer. Trek uw makkelijke schoenen aan en bezoek kleine fashion boetiekjes, grote warenhuizen en exclusieve boetieks.

In Barcelona geniet je op het ene moment wandelend in de smalle steegjes van het historische centrum met zijn gotische wijk en het andere moment lig je aan het strand. Als de zon is gezakt, kun je heerlijk genieten van de honderden barretjes en restaurantjes en het dynamische uitgaansleven van Barcelona.

Vooral op cultureel gebied zult u Barcelona ontzettend kunnen waarderen. Houdt u van cultuur dan kunnen bezoekjes aan de Sagrada Familia en de Arc de Triomf niet ontbreken. Voor sportliefhebbers is een bezoekje aan Barcelona ook absoluut de moeite waard. Het Camp Nou is één van de bekendste en mooiste stadions van de wereld. Dit geldt ook voor de club Barcelona, met zijn vele Nederlandse invloeden van vroeger gaat menig sporthart sneller kloppen bij de gedachte aan FC Barcelona.

Barcelona is dichterbij dan u denkt. Vliegtickets naar Barcelona zijn voordelig te krijgen en met twee uur vliegen bent u er al.

Sagrada Família

Barcelona kent een aantal prachtige bouwwerken van diverse wereldberoemde architecten. Als je naar Barcelona bent gekomen om bijzondere gebouwen van Antoni Gaudí te bewonderen mag je de Sagrada Família (Heilige Familie) niet missen. Deze wereldberoemde kerk is in aanbouw sinds 1882. Dankzij tekeningen, foto's en modellen hebben architecten een redelijk beeld van hoe de kerk er volgens de visie van Gaudi uit moet komen te zien. De verwachting is dat de kerk in 2026 eindelijk helemaal afgerond is. De Sagrada Familia wordt vaak gezien als het meesterwerk van Gaudi, omdat hij al zijn opvattingen over architectuur in dit bouwwerk heeft gestopt. Een absolute aanrader tijdens uw weekendje Barcelona, deze wereldberoemde Sagrada Familia.

La Rambla

Denk je aan Barcelona, dan denk je aan La Rambla. De Ramblaz begint, midden in het centrum aan het levendige en groene plein Plaça de Catalunya, en eindigt anderhalve kilometer verderop aan de haven en bevindt zich tussen de wijken El Raval en El Gotic. Er zijn maar weinig plekken op aarde waar het zo knus, gezellig en levendig is als op dé winkel- en flaneerstraat van Catalonië. Vogelhandelaars, bloemenmeisjes, goochelaars, straatmuzikanten en mimespelers staan van 's morgens vroeg tot middernacht op deze 45 meter brede gezellige boulevard. Daarnaast vindt u tal van prachtige bezienswaardigheden aan de sfeervolle La Rambla.

Camp Nou Barcelona

Bij het horen van de naam Barcelona, gaat het hart van veel voetballiefhebbers sneller kloppen. Dit heeft alles te maken met de voetbalclub FC Barcelona, één van de bekendste clubs ter wereld. Voor veel Nederlanders heeft FC Barcelona iets magisch. Dit komt door de vele Nederlandse voetballers die door de jaren heen bij de club hebben gevoetbald. Patrick Kluivert, Marc Overmars, Frank de Boer, Johan Cruijff en Philip Cocu; allen voetbalden zij bij het grote Barcelona.Een rondleiding door het stadion is een absolute aanrader, u zult versteld staan van het immense geheel van veld en tribunes en van het museum waar alles over FC Barcelona te vinden is. Jong en oud kijken hun ogen uit in het indrukwekkende Camp Nou.

Montserrat

Wilt u de drukte van Barcelona even ontvluchten en van de omgeving genieten, dan raden wij u een trip naar Montserrat aan. Op deze berg is de wereldberoemde Benedictijnenabdij Santa Maria gesticht nadat er vroeger een historische gebeurtenis heeft plaatsgevonden. U kunt de abdij bereiken via een kabelbaan van het station Montserrat-Aeri. Wat begonnen is als een kapelletje, is nu een heel klooster geworden. Bij de basiliek hoort tevens een museum met werk van onder anderen Monet, Picasso en El Greco. In het museum bevinden zich tevens enkele schatten uit het Oude Egypte, waaronder een mummie, en bijna 300.000 historische werken. Dit alles maakt een magische plek van het historische Montserrat.

Casa Batllo

De cultuurliefhebber is tijdens een weekendje Barcelona helemaal op zijn plek. De stad kent vele indrukwekkende bouwwerken, zoals het Casa Batllo. Casa Battlo wordt als één van de mooiste projecten van de architect Gaudi beschouwd. Ook de Unesco weet het bouwwerk op waarde te schatten, sinds 2005 staat het op de populaire werelderfgoedlijst. Zowel het exterieur als het interieur van het Casa Battlo is prachtig en een wonder der architectuur. Zo is de eerste verdieping van het appartement tot en met de meubelen ingericht door Gaudi zelf. Met name liefhebbers van de stijl van Gaudi moeten daarom eigenlijk een bezoekje brengen aan het bijzondere Casa Battlo.


Picasso Museum

Voor de kunstliefhebber is een weekendje Barcelona pas echt cultureel geslaagd met een bezoekje aan het Picasso Museum. Dit wereldberoemde museum, door sommigen één van de belangrijkste musea ter wereld genoemd, herbergt tal van beroemde en indrukwekkende werken. Veel van deze werken stammen uit de periode tussen 1895 en 1904, in deze tijd werkte en woonde Picasso in Barcelona. Deze collectie is bij veel mensen nog niet bekend. Het gebouw telt drie verdiepingen en 35 zalen met werken van Picasso uit de periode 1890 tot en met 1957. U vindt hier voornamelijk de wat minder bekende, maar prachtige, stukken van Picasso. Elke kunstliefhebber zal zijn ogen dan ook uitkijken in dit wereldberoemde Museum.

Arc de Triomf

Barcelona kent vele indrukwekkende bouwwerken. De Arc de Triomf is één van deze prachtige monumenten. Veel mensen weten het niet, maar net als Parijs heeft ook Barcelona een wereldberoemde triomfboog. De triomfboog van Barcelona is een rode bakstenen boog waarop van alles te zien is. De boog is gebouwd in Neo-Moorse stijl en de ontwerper is Josep Vilaseca I Casanovas. De triomfboog werd gebouwd als hoofdingang van de Wereldtentoonstelling van 1888 in het Parc de la Ciutadella. De inwoners van Barcelona beschouwen het bouwwerk als één van de symbolen van de stad en zijn enorm trots op de prachtige Arc de Triomf.

Tibidabo

Wilt u de drukte van Barcelona even ontvluchten en van de omgeving genieten, dan raden wij u een trip naar Tibidabo aan. Tibidabo is een berg in Barcelona met een hoogte van 512 meter. Jong en oud gaan zich hier geen moment vervelen. Zo leent dit gebied zich uitstekend voor sport en recreatie. Daarnaast kunt u hier prachtige wandelroutes lopen. De berg is overal te zien vanuit Barcelona en s’nachts is het topje van de berg ook te zien, omdat de kerk Iglesia del Sagrat Cor verlicht wordt. Vanaf het Iglesia del Sagrat heeft u een overweldigend uitzicht over Barcelona. De kerk van het heilige hart is ontworpen door Enric Sagnier en wordt vaak vergeleken met de Sacré Coeur van Parijs. Naast de historische kerk is er tevens een gezellige pretpark te vinden op de immense Tibidabo.

La Pedrera

Barcelona kent vele indrukwekkende bouwwerken. Het La Pedrera is één van deze prachtige monumenten. Ook de Unesco weet het bouwwerk op waarde te schatten, sinds 1984 staat het op de populaire werelderfgoedlijst. Net als bij het Casa Batllo, dat ook gelegen is aan de Passeig de Gràcia, is er niets hoekigs aan dit huis, La Pedrera bestaat in zijn geheel uit golvende vormen. La Pedrera wordt als één van de mooiste projecten van de architect Gaudi beschouwd. Overigens is La Pedrera de bijnaam van het gebouw, het bouwwerk heet eigenlijk Casa Milá. Met name liefhebbers van de stijl van Gaudi krijgen geen genoeg bij het zien van de unieke La Pedrera.

Park Güell

Op zoek naar wat rust en ruimte tijdens uw weekendje Barcelona? Bezoekt u dan eens het Park Güell, dé ultieme plek in de stad waar u heerlijk kunt uitrusten en kunt genieten van de frisse buitenlucht. Het Park Güell is ongeveer 15 hectare groot en ontworpen door Antoni Gaudi. Het park is in een periode van 14 jaar gerealiseerd, en staat sinds 1984 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Samen met de bouw van de Sagrada Familia is het Park Güell één van de grootste projecten van Gaudi. Het park staat bekend om het prachtige uitzicht over Barcelona, maar ook om de vele bezienswaardigheden. Gaudi, zelf twintig jaar woonachtig in het park, wordt daarnaast ook nog geëerd in het sfeervolle Park Güell.

Barri Gotic Barcelona

De oude gezellige wijk Barri Gotic (Gotische wijk) ligt midden in het hart van Barcelona. In de Gotische wijk, die aan de linkerzijde van de Rambla ligt, staan nog overblijfselen van een 2300 jaar oude Romeinse muur. De duizenden bezoekers die dagelijks door de talloze smalle straatjes lopen zorgen dat de Barri Gotic bruist en leeft. Centraal in de wijk domineert de Gotische kathedraal uit de 14de en 15de eeuw.

Nationaal Museum Barcelona

Het Nationaal Museum van Catalaanse Kunst in Barcelona is vooral gekend onder de afkorting MNAC. Het bezit de belangrijkste collectie Catalaanse kunst ter wereld, vanaf de romaanse periode tot en met de twintigste eeuw. De hoofdzetel van dit museum bevindt zich in het Palau Nacional, een gebouw vlakbij de Magische Fontein van Montjuïc

Castell de Montjuïc

Op de top van de 173 meter hoge heuvel staat een oud fort, Castell de Montjuïc. Het 17 de-eeuwse vestingcomplex diende in de Franco dictatuur als gevangenis. Vandaag de dag is hier het militaire museum gevestigd. Ook wordt het nog voor andere doeleinden gebruikt. Zo is het bijvoorbeeld een expositieruimte met een vaste expositie over de band tussen het fort en de stad Barcelona. Verder is het ook een internationaal centrum voor de vrede en wordt het gebruikt voor culturele manifestaties en andere activiteiten.

In 1929 werd Montjuïc aangewezen voor de wereld tentoonstelling en in 1992 voor de Olympische spelen. Vanaf Castell de Montjuïc heeft u een schitterend uitzicht over de stad en de haven. Het terrein rond de Montjuïc (Parc de Montjuïc) is erg groot en vol attracties en bezienswaardigheden. Barcelona is mede door de invloed van Gaudi en het modernisme al een kunstwerk op zich. Op bijna iedere hoek van de straat duikt wel een sprookjesachtig gebouw op.

Port Vell Barcelona

De haven Port Vell een belangrijke toeristische trekpleister met een winkelcentrum, bioscoop, bars en restaurants en Europa's grootste aquarium met daarin 8000 vissen en 11 haaien in 22 bassins gevuld met zes miljoen liter zeewater.


Eten en Drinken in Barcelona

Barcelona is één van de culinaire topsteden van Spanje. Of je nu in een van de klasse restaurants gaat eten of stopt bij een gezellige tapasbar, je zult je buikje er zonder twijfel vol eten! In het eten weerspiegelt zich het tegenstrijdige karakter van de Catalanen. Een mengelmoes van gezond verstand en fantasie. De Catalanen hebben het talent om met eenvoudige ingrediënten fantasievolle gerechten te bereiden.

In Spanje eet men 's avonds later dan wij hier in Nederland gewend zijn. Veel restaurants houden rekening met de toeristen. Toch bestaat de kans dat je om zes uur 's avonds voor een gesloten deur staat. De Spanjaarden zelf eten vaak niet voor negen uur 's avonds. In de ochtend drinken de Spanjaarden vaak een kop sterk sterke koffie met daar iets zoiets bij, vaak Churros. In de middag wordt er rond twee uur gegeten, dit is dan vaak uitgebreid.

Een populaire buurt om te genieten van de heerlijke visschotels is de oude visserswijk Barceloneta. Andere buurten waar zich veel restaurants bevinden zijn, Gràcia, Ciutat Vella, Eixample en Poble Sec. Ook de buitenlandse keukens zijn vertegenwoordigd in Barcelona. Zo vindt u er de traditionele mediterrane keuken en sushi, maar ook bijvoorbeeld de exotische keukens van Thailand en Brazilië.

Vergeet u vooral ook niet wijn te drinken in Barcelona. Catalonie is één van de belangrijkste wijnstreken van Europa. Met name Freixenet en Codorniu klinken u misschien bekend in de oren.

Sagrada Familia Barcelona Ramblaz Barcelona Tibidabo Barri Gotic Nationaal Museum Barcelona Castell de Montjuïc Port Vell Barcelona