Kasteel uit de 18e-eeuw

Zoek hotels

Incheckdatum

Uitcheckdatum

kasteel Benrath

Ontdek de roots in het pittoreske Altstadt.

Trendy boutieks, elegante restaurants, hoogwaardige musea en een bruisend uitgaansleven komen samen in het zeer moderne maar ook authentiek Düsseldorf

Aanbieders
Schloss Benrath

Eén van de mooiste bezienswaardigheden van Düsseldorf is het Schloss Benrath. U vindt het Schloss Benrath net buiten de stad, vlak aan de Rijn, waardoor u ook nog eens de rust en de ruimte heeft om van al dit schoon te genieten. Het slot is omgeven door een enorm park en bos, waar het heerlijk wandelen is. Het kasteel is uniek dankzij haar roze kleur, maar ook door haar indrukwekkende 18e-eeuwse park. Deze groenvoorziening is in 2002 nog eens grondig gerestaureerd met het oog op de grote tuintentoonstelling Eroga 2002. In het Schloss Benrath vindt u tevens nog enkele musea, zoals het prachtige tuinkunstmuseum in de oostvleugel. In dit museum leert u alles over de bijzondere samenhang tussen de architectuur van het kasteel en het ontwerp van de tuinen, daarnaast zijn er geregeld tentoonstellingen te zien omtrent een bepaald thema. In de westvleugel van het kasteel vindt u een andere vorm van kunst. In dit Museum voor de Natuurkunde komt u alles te weten over de natuurlijke historie van het gebied rondom Schloss Benrath. Zo komt u te weten hoe de Rijn in de loop van de jaren is gewijzigd en welke flora en fauna er allemaal te bewonderen zijn. In dit museum kunt u tevens genieten van een klein planetarium en een bijenkolonie van dichtbij bekijken. Na een bezoek aan Schloss Benrath kunt u nog even heerlijk shoppen in de Konigsallee of even bijkomen in het 28 hectare grote Hofgarten park.


De geschiedenis van Schloss Benrath

Het kasteel Benrath stamt uit de 18e eeuw en is gebouwd in opdracht van keurvorst Carl Theodor von der Pfalz. Oorspronkelijk was het bedoeld als jachtslot, later is het meer en meer een kasteel geworden. Vroeger heeft het bouwwerk dienst gedaan als school. De jongens verbleven in de linkervleugel, de meisjes in de rechter. Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte het gebouw ernstig beschadigd, waardoor het later grondig hersteld is tegen aanzienlijke kosten. Tegenwoordig staat het kasteel bekend om haar prachtige park en musea. Daarnaast wordt het tevens wel eens gebruikt voor officiële doeleinden.